Новини
Кримінал

Керівника будівельної організації підозрюють у привласненні близько 155 тисяч гривень

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, було встановлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Хмельницького району.

Суб’єкт господарювання взяв на себе зобов’язання виконати капітальний ремонт приміщення закладу в межах понад 900 тис. грн., уклавши договір підряду між товариством та сільською радою.

Проте, не виконавши усіх ремонтних робіт, генеральний підрядник склав завідомо неправдиві акти. Завищивши обсяги виконаних робіт, він заволодів бюджетними коштами на суму близько 155 тис. грн.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, у межах досудового розслідування кримінального провадження зібрано достатню доказів для оголошення керівнику підприємства-підрядника про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, ввіреного особі, вчинене у великих розмірах).

Зараз сторона обвинувачення вживає заходи, спрямовані на завершення досудового розслідування.

 

Автор: Тетяна Правдива