Новини
Суспільство

За неосвоєні кошти територіальних громад можна зробити очисні споруди для всієї області

Під час звіту за стоденне перебування на посаді голови ОДА Вадим Лозовий приділив значну увагу питанню децентралізації. Підкресливши, що Хмельниччина посідає друге місце в Україні по формуванню ОТГ, очільник області проілюстрував ефективність територіальної організації влади прикладами Дунаєвецької, Полонської та Старосинявської ОТГ.

На думку пана Лозового, формула успіху об’єднаних територіальних громад полягає в тому, щоб чиновники не брали хабарів і створювали гідні умови для інвесторів – тоді будуть нові робочі місця, люди будуть задоволені і громада розвиватиметься.

Також голова ОДА звернувся до керівників територій, що іще не об’єдналися, із вимогою прискорити процес утворення ОТГ. «За інформацією департаменту фінансів, 746 млн грн. – це втрати громад, що не утворилися. За ці кошти можна побудувати сім шкіл, дві обласні дитячі лікарні, зробити в області очисні споруди, придбати 400 автобусів або побудувати 42 км доріг. Ми не можемо собі дозволити втрачати такий ресурс», – заявив голова Хмельницької облдержадміністрації.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива