Новини
Суспільство

Державні аудитори відшкодували Хмельниччині майже 15 млн грн

Проведені фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області в січні – серпні ревізії виявили втрати матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 17,3 млн гривень.

Як повідомляє Державна аудиторська служба України, завдяки її співробітникам відбулось відшкодування втрат на суму 14,8 млн грн. Так, порушники фінансової дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів 2,2 млн гривень.

Державні фінансові аудити встановили, що неефективні управлінські дії й ризикові операції призвели до неотриманих доходів та зайвих витрат на суму 56,4 млн грн. Також були виявлені порушення законодавства, внаслідок яких втрачено фінансових і матеріальних ресурсів на суму 0,6 млн грн. Усунуто таких порушень на суму 0,3 млн гривень.

Установи та організації, під час ревізій яких виявлено порушення, отримали 42 фінансові санкції у вигляді  попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

За порушення законодавства 25 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної та матеріальної,  зокрема з посад звільнено три особи.

Для запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України було надіслано інформацію про виявлену фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу, на суму 1,6 млн грн.

Матеріали 19 ревізій та чотири аудиторські звіти передано правоохоронним органам. За результатами цих матеріалів розгляду розпочато сім досудових розслідувань, вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено два адмінпротоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

 

 

Автор: Тетяна Правдива