Новини
Події

Хмельницькі спортсменки присвятили свою перемогу Україні

Колектив мажореток «Альфа» Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру вкотре порадував своїх земляків. Наприкінці серпня він представляв нашу країну на 15-ому Чемпіонаті Європи з мажорет-спорту в Хорватії.

Протягом літа дівчата підготували 17 нових композицій, щоб скласти гідну конкуренцію командам-суперницям із семи країн. До хорватського  міста Опатія поїхали представниці усіх вікових категорій – кадетки, юніорки і сеньйорки, і вже в перший день чемпіонату наші учасниці здобули  «золото». Наступний етап спортивних змагань відбувався в День незалежності України, тож спортсменки доклали всіх зусиль для перемоги. І мрія, помножена на старання, здійснилася – «Альфа» стала чемпіонкою Європи й  отримала кубок та медалі з великим відривом від суперників.

«Наше щастя було безмежним. У День Незалежності організатори проводили святкову ходу європейських мажореток з України, Чехії, Угорщини, Польщі, Франції, Болгарії, Хорватії з оркестром. Наші дівчатка йшли у стилізованих національних костюмах з прапором України. Під час ходи до них підходили відпочивальники та туристи з України і вигукували «Слава Україні!», фотографувалися з ними на згадку», – ділиться враженнями художній керівник колективу Олександр Мильніков.

Саме завдяки наполегливій праці пана Олександра, хореографа Наталії Мильнікової та усіх спортсменок, «Альфа» отримав на Чемпіонаті Європи 6 перших місць, а багато композицій колективу увійшли до 10 кращих. О крім того, хмельницьких мажореток нагородили спеціальним призом за найкращі стилізовані національні костюми від мерії міста Опатія та організаторів чемпіонату.

 

 

Автор: Тетяна Правдива