Новини
Кримінал

У Шепетівці судитимуть трійку обвинувачених у крадіжці, а одного – ще й у лжесвідченнях

Перед судом постануть двоє чоловіків і жінка, яких обвинувачують у тому, що вони обікрали будинок міської жительки. Усім трьом інкримінують ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу – крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у житло. Одному з чоловіків висунули обвинувачення ще в одному злочині – завідомо неправдиві показання свідка, надані суду, поєднані із штучним створенням доказів захисту (ч. 2 ст. 384 КК). Він, нібито, свідчив неправдиво, що його знайомий не причетний до крадіжки металевого дроту та болгарки з території колишнього хлібзаводу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що квітневої ночі цього року раніше судимий чоловік разом із спільницею проникли до будинку шепетівчанки. Третій залишився ззовні “на охороні”. З будинку винесли не лише побутові прилади, а навіть м’ясо з морозилки.

Чи винні троє товаришів у тому, що їм інкримінують – встановлюватиме суд.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак