Новини
Інфраструктура

У Шепетівці можуть подорожчати послуги водоканалу

Попри те, що лише у квітні цього року уже затвержували нові тарифи на водопостачання та водовідведення, комунальне підприємство знову звернулося до Шепетівського виконавчого комітету з аналогічним проханням.

На сьогоднішній день діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не дозволять підприємству дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових платежах, оплачувати спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення, повідомляє сайт Шепетівки.

Здебільшого комунальники мотивують необхідність підняття тарифів збільшенням заробітних плат, які мають бути перераховані відповідно до нового прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з першого вересня по листопад 2018 року у розмірі 1841,00 грн, з першого грудня по вереснь 2019 р — 1921 грн.

Тим не менше, скоригований тариф по централізованому водопостачанню та водовідведенню має нульову рентабельність для підприємства.

Отож, планові тарифи становлять:

1. На централізоване водопостачання (з ПДВ):

– населення, бюджетні установи та інші споживачі — 16,00 грн/куб.м;

2. На централізоване водовідведення-(з ПДВ):

– населення, бюджетні установи та інші споживачі — 15,85 грн/куб.м;

– суб’єкт господарювання у сфері централізованого водовідведення — 15,73 грн/куб.м.

Автор: Тетяна Новак