Новини
Надзвичайні події

Виїхали на сутичку, а знайшли міну

В середині дня 6 вересня до Славутського відділу поліції надійшло повідомлення про сутичку між односельцями на господарстві 61-річного жителя села Вачів. На місце виїхала група реагування патрульної поліції. Правоохоронці швидко заспокоїли дебоширів, але під час огляду господарства в підсобній будівлі виявили небезпечну знахідку — 82-міліметрову міну часів Другої світової війни.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу та спеціалістів-вибухотехніків. Власник господи пояснив, що знайшов міну в полі поблизу села ще в липні, але замість того, щоб не чіпати небезпечний предмет і викликати на місце правоохоронців, приніс її додому з метою в подальшому здати на пункт прийому металобрухту.

Вибухотехніки з’ясували, що міна є надзвичайно небезпечною, і прийняли рішення знищити її на спеціальному підривному майданчику в Славутському районі. У результаті вибух був надзвичайно потужним, що свідчить про небезпеку знахідки. У разі, якби міна здетонувала на господарстві, радіус ураження осколками сягнув би 30-40 метрів.

По фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Джерело

Автор: Тетяна Новак