Новини
Суспільство

Хмельницькі кінологи обмінялися досвідом з фінськими колегами

В обласному центрі інспектори кінологічної служби поліції з декількох областей України підвищували професійну кваліфікацію та ділилися досвідом із фінськими колегами.

Іноземну делегацію підкорили професіоналізм і грація чотирилапих правоохоронців.  Поліцейські службові собаки блискуче продемонстрували навички пошуку вибухівки і наркотиків, затримання злочинців.

Нині українські кінологи змінили тактику навчання своїх помічників. Раніше пес мав  голосом чи лапою вказати на сховок заборонених речей. Тепер же діють за методом завмирання. А ще додався маленький, але важливий засіб комунікації – клікер. Його ще півстоліття тому американці випробували на  дельфінах. А чотири роки тому клікер з’явився в Україні, повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Іноземців вразило різноманіття порід, використовуване українськими правоохоронцями в роботі. Вони відзначили, що українські кінологи працюють дуже вправно та швидко. Наші собаки здатні винюхати вибухівку та наркотики навіть у найпотаємніших і важкодоступних місцях.

Тим часом, наші  інструктори кажуть, українська і фінська школи кінології дуже подібні. Відмінність лишень в термінах і диференціації напрямків підготовки.

Своїх найкращих чотирилапих бійців, окрім Національної поліції, продемонстрували кінологічні команди української митниці, академії Державної прикордонної служби.

 

Автор: Тетяна Новак