Новини
Суспільство

Підприємствам лісової галузі Хмельниччини загрожує банкрутство

Сьогодні у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада з участю директорів лісгоспів. Її центральним питанням стало обговорення  Закону України №2497 від 10  липня 2018 року «Про внесення змін до Податкового  Кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності  сімейних фермерських господарств».

Як зазначив начальник  управління Петро Пешко, внесена до закону поправка передбачає введення додаткового земельного податку на всі лісові землі держави.  За попередніми розрахунками сума цього податку    становитиме  майже 50 відсотків від реалізації продукції  лісогосподарських підприємств області. Разом з іншими податками, платежами та  витратами на ведення лісогосподарського  виробництва це значно перевищить  очікуваний  чистий дохід від реалізації і призведе до збитковості, а надалі – до банкрутства лісогосподарських підприємств. На думку фахівців, цією поправкою фактично винесено вирок не тільки лісовому господарству,  а й деревообробці, мисливському  господарству й усім причетним до цих галузей.

Як повідомило Хмельницьке ОУЛМГ, після детального обговорення проблеми працівники лісової галузі вирішили звернутися до народних депутатів, які представляють в парламенті Хмельниччину, а також до органів місцевої влади для врегулювання  цього надзвичайно важливого питання.

 

Автор: Тетяна Правдива