Новини
Суспільство

Майже половина безробітних на Хмельниччині – мешканці сільської місцевості

Протягом січня-серпня 2018 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися понад 13 тисяч осіб із сільської місцевості,  вісім тисяч з них були працевлаштовані.

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 2,1 тисяч безробітних із сіл. З 5,1 тисяч вакансій для працівників  сільського господарства 4,5 тисячі вакансій було укомплектовано.

Як зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, розроблений рік тому Проект обласної служби зайнятості «Робота з громадами – новий рівень» цьогоріч продовжено під гаслом: «Співпраця з ОТГ – крок до добробуту громад». Так, до першого вересня 2018 року служби зайнятості надали понад 9,6 тис.  послуг на територіях ОТГ для жителів сільської місцевості. Як результат – 3,9 тисяч осіб були  працевлаштовані, в громадських та в інших роботах тимчасового характеру взяли участь понад 1,6 тисяч осіб.

Майже дві тисячі  зареєстрованих безробітних пройшли професійне навчання для потреб села. На замовлення роботодавців шукачі роботи навчалися на трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, водіїв автотранспортних засобів категорії С, слюсарів з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, налагоджувальників сільськогосподарських машин та тракторів, слюсарів-ремонтників, електромонтерів, апаратників оброблення зерна, тваринників, електрогазозварників, операторів та машиністів-кочегарів котельні, кухарів, швачок, перукарів тощо.

Станом на 1 вересня 2018 року статус безробітного мали 9,9 тисяч подолян, 4,5 тисячі осіб – мешканці сільської місцевості

Автор: Тетяна Правдива