Новини
Кримінал

На Хмельниччині чиновник управління юстиції попався на хабарі

Вчора, 11 вересня, слідчі ГУНП у Хмельницькій області спільно з працівниками управління захисту економіки та співробітниками УСБУ, за процесуального керівництва прокуратури області, затримали старшого державного виконавця одного з відділів ДВС ГТУЮ у Хмельницькій області, який з метою отримання неправомірної вигоди вимагав у громадянина гроші. 

Зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав 15 000 гривень за невинесення постанови про накладення на громадянина штрафу у розмірі 38 583 гривень. Після передачі вказаної суми через посередника, чиновника  затримали співробітники правоохоронних органів.

За інформацією Національної поліції у Хмельницькій області, держслужбовцю оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років, забороняє обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та передбачає конфіскацію майна та спецконфіскацію.

Автор: Тетяна Правдива