Новини
Суспільство

У Хмельницькому збирають проекти для Бюджету участі

Минулого тижня у місті стартував етап прийому громадських проектів, які будуть реалізовані у рамках Бюджету участі у 2019 році. Триватиме він до 22 вересня. Оцінка поданих проектів та виставлення їх на голосування – з 24 вересня до 7 листопада, етап голосування за проекти – з 8 листопада до 22 листопада. А до 29 листопада будуть відомі проекти-переможці.

Порівняно з минулим роком цьогоріч збільшено обсяг коштів на реалізацію одного проекту зі 100 тис. грн до 150 тис. грн, повідомляє прес-служба міської ради.

Серед змін також – вік осіб, котрі можуть подавати проекти. Якщо раніше подавати свої ідеї могли лише ті, кому виповнилося 18 років, то цього року до конкурсу допущені вже 16-річні хмельничани.

Важливо, що проект автор має подати особисто. Один автор може подати не більше двох проектів. Щодо голосування, то воно здійснюватиметься виключно через сервіс «Громадський бюджет». Голосувати можна або особисто через сервіс, або голосування та ідентифікація особи може бути проведена у Управлінні адміністративних послуг. Відповідальна особа ЦНАПу за пред’явлення особою, яка підтримує проект, відповідних документів, вносить голос особи на підтримку проекту через електронний сервіс «Громадський бюджет».

Ознайомитись з умовами та положеннями про Бюджет участі можна за посиланням gp.khm.gov.ua/pages/rules.

Автор: Тетяна Новак