Новини
Кримінал

Держава сплатила махінатору понад 1,6 мільйона гривень

Старокостянтинівська місцева прокуратура й слідчий відділ Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області встановили факт заволодіння коштами Судової адміністрації України та Фонду соціального страхування України в особливо великих розмірах.

Як повідомляє Прокуратура Хмельницької області, протягом 2012-2015 років, перебуваючи на посаді керівника та виконувача обов’язків керівника ряду підприємств району, один із жителів міста Старокостянтинова зловживав службовим становищем. Чоловік  підробляв довідки про працевлаштування в нього вагітних жінок, а згодом подавав неправдиві заявки-розрахунки.  Перераховані Фондом соціального страхування України кошти, призначені для надання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами, ділок переводив з рахунків вказаних підприємств на особисті та рахунки близьких осіб. Загальна сума поживи махінатора склала понад 1,6 млн. грн.

Більше того, займаючись представництвом інтересів громадян у судах, зловмисник підробив ряд квитанцій про сплату судового збору за розгляд судами цивільних позовів та апеляційних скарг, посвідчив підробленою печаткою АТ «Ощадбанк» і подав до суду. Своїми діями він спричинив інтересам Судової адміністрації України збитків на суму понад 5 тис. грн.

За вказаними фактами чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Зараз сторона обвинувачення обирає щодо нього запобіжний захід та працює над завершенням досудового розслідування.

 

Автор: Тетяна Правдива