Новини
Події

Поліція Хмельниччини оглядає залізничні переїзди

Співробітники Відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Хмельницькій області розпочали осінній комісійний огляд залізничних переїздів та під’їзних шляхів до них.

Мета огляду – визначення експлуатаційного стану утримання залізничних переїздів, розташованих на території міста й області.

Передусім увагу поліцейських приривертатиме наявність дорожніх знаків, їх стан, а також стан проїзної частини та узбіч. За результатами перевірки інспектори складатимуть акти обстеження й видаватимуть приписи на усунення виявлених недоліків.

Звертаючись до громадян, патрульна поліція нагадує:  при наближенні до залізничних переїздів слід суворо дотримуватись правил проїзду та переходу через них, адже це – місця особливо підвищеної небезпеки.

Рух через переїзд  забороняється:

коли черговий по переїзду подає сигнал заборони руху – стоїть до водіїв та пішоходів обличчям або спиною, з витягнутими в сторони руками або з піднятим над головою жезлом, червоним ліхтарем або прапорцем;
коли шлагбаум опущений чи почав опускатися;

коли увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал, незалежно від наявності та положення шлагбаума;
коли за переїздом утворився затор, який змушує водія зупинитися на переїзді;
коли до переїзду в межах видимості наближається поїзд, локомотив, чи дрезина.

Самовільно відкривати шлагбаум, об’їжджати його й транспортні засоби, які стоять перед переїздом, коли рух через нього недозволений – заборонено.

 

Автор: Тетяна Правдива