Новини
Бізнес

Поради хмельничанам: як вигідно купувати китайські товари

Тільки лінивий не чув про те, що в Китаї  купувати дешевше, ніж у нас. Тому багато людей купує побутову техніку, одяг, гаджети «з Китаю». Не секрет, що так роблять і підприємці.

Проте потрібно сказати те, що Алі експрес – це не єдиний сайт, на якому можна купувати китайські товари.

Серед найбільш популярних:

Як же налаштувати китайські сайти так, щоб на них було все зрозуміло і можна було бачити адекватні ціни в гривнях, щоб швидко їх порівняти із нашими ринковими й вирішити чи надавати перевагу покупці в китайському онлайн магазині чи ні?

Ось  кроки, які необхідно зробити:

Найперше – налаштувати  переклад сторінки магазину на українську мову. Для цього потрібно зайти на сайт та натиснути кнопочку у правому верхньому куті поряд із «зірочкою»

У спливаючому віконці натиснути «перекласти».

Потім потрібно вибрати валюту (гривня) та країну, звідки йде замовлення. Для цього потрібно натиснути на прапорець та обрати «грн.» і «Україна» у спливаючому вікні і натиснути «save».

Таким чином ви побачите ціни в гривні і українською мовою.

Тепер, коли ви натискаєте на конкретний товар, ви отримуєте опис товару своєю мовою, а також під ціною на товар в доларах є приблизна ціна в гривнях.

Єдине, що потрібно додати – те, що коли ви оплачуватимете замовлення гривневою краткою, то банк з вас зніматиме все одно в доларах (рахуючи їх за середнім курсом, який є не дуже вигідним). Тому  якщо ви часто купуєте на китайських сайтах або взагалі маєте постійних постачальників з Китаю, відкрийте доларову карту в банку і розраховуйтесь нею. Це дещо зекономить ваші кошти на обмінних курсах.

А також не забувайте торгуватись. Китайці, як і хмельничани  люблять поторгуватись, та й конкуренція у них висока. Швидше за все, якщо ви купуєте не одну одиницю товару, а кілька – ви отримаєте свою знижку.

Налаштовуйте сайти під себе, торгуйтесь і заощаджуйте гроші, збільшуючи таким чином свій прибуток.

 

Дмитро Лисий

Бізнес-аналітик, StartUp developer, керівник «Агенція сталого розвитку Хмельниччини».

 

Автор: Алла Самойленко