Новини
Події

У Хмельницькому вшанували пам’ять славетного лікаря

Наприкінці минулого тижня у Хмельницькому відбулася ХІ науково-практична конференція «Актуальні проблеми гастроентерології та абдомінальної хірургії».

Меморіальні науково-практичні конференції з питань гастроентерології та абдомінальної хірургії проводяться в нашому місті з 2008 року на вшанування пам’яті професора Миколи Чорнобрового. Цьогоріч йому б виповнилося 100 років.

Микола Чорнобровий – почесний громадянин Хмельниччини, засновник факультету післядипломної освіти та кафедри хірургічних хвороб Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, заслужений лікар України.

Уродженець Дунаєвецького району, він пройшов шлях від рядового хірурга до очільника Хмельницької обласної лікарні. Організаційний і хірургічний досвід (понад 10000 операцій) професора Чорнобрового широко використовувався в Україні й за її межами, був відзначений державними нагородами. Становлення та розвиток торакальної хірургії на Хмельниччині, створення пульмонологічного центру стали можливими саме завдяки Миколі Чорнобровому.

Учасники наукової конференції заслухали доповіді з гастроентерології та абдомінальної хірургії й отримали відповідні сертифікати. Також на заході пролунали спогади учнів професора Чорнобрового про неоціненний внесок цієї непересічної особистості в медицину нашого краю.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива