Новини
Події

Андрій Садовий на Urban Talks поговорить з хмельничанами про успіхи Львова

Мер Львова Андрій Садовий за кавою зустрівся з журналістами Хмельницького та анонсував зустріч у рамках проекту Urban Talks.

Львівський гість, який протягом 12 років очолює міську раду, поділився враженнями від Хмельницького та розповів про успіхи і досягнення громади Львова у справі розвитку міста. Ділитися досвідом дуже важливо, каже Андрій Садовий. Рецептом успіху Львова він вважає те, що до роботи по розробці стратегічного плану розвитку і його втілення у життя з усієї України були залучені кращі фахівці у різних галузях.

“Пріоритетними  напрямками стали розвиток ІТ-технологій і туристична галузь. Однак розвиватися мають усі сфери економічного і суспільного життя громади: інфраструктура, промисловість, наука, освіта і культура. Найголовніше – не боятися змін і рішуче зробити перший крок. Для цього повині косолідуватися усі громадські структури”, – зазначив  Андрій Садовий.

В умовах високої конкуренції і сучасних викликів треба визначитися з тим, яким потенціалом володіє те чи інше місто.  Для Хмельницького це може бути будівництво летовища, наявність якого стане поштовхом для економічного розвитку міста.

У Хмельницькому Андрій Садовий  мав зустріч з  мером Олександром  Симчишиним та познаймився з проектами, спрямованими на розвиток міста. Серед  хмельницьких новацій – будівництво комплексу з переробки твердих побутових відходів. Гість високо оцінив прагнення місцевої влади впроваджувати новітні технології у справі збереження довкілля.

Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Садовий поділився своїм баченням подолання проблем, які є чи не у кожному українському місті: відтік трудових ресурсів, тіньова економіка, нестача коштів.

Зміни потрібні у кожному населеному пункті і у всій країні, зазначив Андрій Садовий. Як лідер «Самопомочі» він вважає, що треба робити все, аби люди, які мають потенціал і бажання змінити життя на краще, об’єдналися.

Зустрічі Андрія Садового у рамках Urban Talks  уже відбулися у Рівному, Житомирі, Чернівцях, Тернополі, Луцьку, Івано-Франківську, Ужгороді та інших містах.

У Хмельницькому громадські активісти і небайдужі хмельничани мають можливість зустрітися з Андрієм Садовим та поспілкуватися з ним сьогодні, 18 вересня, о 17.00 у Мистецькому дворику за адресою вул. Проскурівська, 18/69.

Автор: Алла Самойленко