Новини
Кримінал

Хмельницька прокуратура наполягла на знесенні елітного будинку

У 2012 році Новоушицька районна державна адміністрація Хмельницької області надала державному підприємству в оренду близько 1,2 га землі водного фонду прибережної смуги річки Дністер для облаштування пляжу.

Згодом орендар, всупереч умовам договору,  уклав із фізичними особами договори суборенди частини цієї земельної ділянки. Це дозволило суборендарям отримати право не тільки на облаштування пляжу, але й на встановлення споруд.

Без погоджувальних документів із власником земельної ділянки – райдержадміністрацією, ці фізичні особи звели на березі річки будинок  для відпочинку загальною площею понад 180 кв. м. Окрім того вони забудували прохід до річки парканом і перекрили проїжджу частину дороги, створивши перешкоди в доступі громадян до узбережжя водного об’єкту.

Враховуючи порушені інтереси держави, органи прокуратури Хмельницької області пред’явили до суду позовні вимоги про визнання недійсними договорів суборенди земель водного фонду, знесення самочинно збудованої споруди та скасування державної реєстрації права власності на неї.

Постанова Верховного суду підтримала позицію позивача, скасувала незаконне рішення апеляційного суду Хмельницької області й залишила в силі рішення Новоушицького районного суду, яким позовні вимоги прокурора задоволено.

Отож самочинно збудований на березі річки  Дністер об’єкт рухомості орієнтовною ринковою вартістю понад 1 млн. грн. підлягає знесенню.

 

Автор: Тетяна Правдива