Новини
Події

Хмельницьку АЕС проінспектували представники громадськості

Нещодавно на ХАЕС завітали представники Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея». У рамках візиту гості відвідали навчально-тренувальний центр, де цікавились станом підготовки персоналу. Спостерігаючи за роботою працівників станції на повномасштабному тренажері блочного щита управління (БЩУ), відвідувачі переконались у високій кваліфікації та професіоналізмі співробітників ХАЕС.

Безпосередньо на станції гості побували в машинному відділенні, на БЩУ першого енергоблоку й отримали можливість порівняти ідентичність тренажера з діючим блочним щитом управління.

Крім того, фахівці АЕС ознайомили представників Громадської спілки з процесами хімводоочищення, автоматизованою системою контролю радіаційної обстановки та екологічними аспектами діяльності підприємства.

Ділячись враженнями від побаченого, гості відзначили відкритість атомників і вичерпність  отриманих на запитання відповідей. Як зазначив перший заступник голови ради Громадської спілки Юрій Саква, основа діяльності Асамблеї – лобіювання інтересів енергопідприємств та вирішення їх проблем в українському енергетичному секторі.

За словами заступника виконавчого директора з якості та управління з міжструктурних комунікацій та інформаційної підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом» Андрія Велітченка, що супроводжував гостей, такий візит сприятиме не лише розвитку партнерських відносин, а й об’єднанню зусиль навколо вирішення важливих завдань на шляху досягнення стратегічних цілей Енергоатома.

Автор: Тетяна Правдива