Новини
Суспільство

На Хмельниччині побільшало уповноважених експортерів

Хмельницька митниця ДФС надала статус уповноваженого (схваленого) експортера ще двом підприємствам-виробникам. Вони експортують свою продукцію понад рік і мають стабільні відносини з європейськими партнерами. Право преференційного продажу власних товарів у країнах Європейського Союзу отримали ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод» і ТОВ «Деражнянський молочний завод».

Уповноваженим (схваленим) експортером може стати підприємство-експортер чи юридична особа, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, що постійно експортує товари на умовах угод і має право оформлювати декларацію незалежно від вартості товару.

Статус надається підприємствам-експортерам за їх бажанням. Як повідомляють територіальні органи ДФС у Хмельницькій області, перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер самостійно декларує походження товарів на комерційних документах. Це дозволяє значно прискорити процедуру експорту товарів та покращує логістичні можливості для підприємств.

Нагадаємо, що два роки тому статус уповноваженого експортера на Хмельниччині отримали ТОВ «Карат», ТОВ «Сансервіс», ТОВ «Сіріус Екстружен» та ТОВ «УКР-ВОЛНАТ».

 

Автор: Тетяна Правдива