Новини
Події

На Хмельницькій АЕС здійснено постсертифікаційний аудит

Протягом 17–18 вересня 2018 року на Хмельницькій АЕС було здійснено технічний нагляд (другий постсертифікаційний аудит) відповідності вимогам міжнародних стандартів ISO 9001:2015 (система управління якістю), ISO 14001:2015 (система екологічного керування) та OHSAS 18001:2007 (управління гігієною та безпекою праці) за інтегрованою системою управління ДП “НАЕК “Енергоатом”.

ВП ХАЕС – перший відокремлений підрозділ, який проходить аудит. Загалом, технічний нагляд за інтегрованою системою управління Компанії триватиме протягом вересня – жовтня цього року.

Цьогоріч аудит відбувся в ряді підрозділів Хмельницької АЕС за різними напрямками діяльності. Розглядалися  такі складові системи управління як розуміння потреб і очікувань зацікавлених сторін, оцінка ризиків, логіка прийняття управлінських рішень, цілі та планування їх досягнення, використання корпоративного порталу знань, комунікації, екологічні аспекти, система управління охороною праці, взаємини з громадськістю та ЗМІ тощо.

Постсертифікаційний аудит здійснювали представники ТОВ “Інтернешнл Менеджмент Сістемс”, яке надає в Україні послуги з сертифікації систем управління на відповідність вимогам міжнародних стандартів у всесвітньо визнаній системі сертифікації TUV NORD CERT, акредитованої в німецькому органі з акредитації – DakkS (Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH).  Міжнародна сертифікація – це демонстрація спроможності, відповідальності та конкурентоспроможності Енергоатома на світовому ринку.

Технічний нагляд проводився шляхом аналізування виробничої документації, спостереження та інтерв’ювання персоналу. Під час аудиту критичних зауважень не виявлено, зазначені лише окремі напрями, які потребують доопрацювання. Усі надані рекомендації будуть враховані та стануть основою для подальшого підвищення ефективності інтегрованої системи управління ДП “НАЕК “Енергоатом” в цілому та ВП ХАЕС зокрема.

Остаточні підсумки здійсненого аудиту будуть озвучені у місті Києві на заключній нараді за участю керівництва Компанії.

 

Автор: Тетяна Правдива