Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС триває планово-попереджувальний ремонт другого енергоблока

Цьогоріч його заплановано здійснити за 80 діб. Це значний термін, під час якого буде виконано низку робіт з модернізації обладнання енергоблока №2.

Зокрема, це стосується систем контролю і управління. За словами заступника головного інженера із електрообладнання та систем контролю і управління ВП ХАЕС Олександра Копійка, в рамках ППР заплановано здійснити заміну 82 кабельних герметичних проходок. Для працівників цеху теплової автоматики та електроцеху ця робота не нова: поетапне виконання вищезгаданих завдань розпочато ще в 2010 році, повідомляє прес-служба ВП “Хмельницька АЕС”.

Під час планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці особлива увага приділяється виконанню «постфукусімських» заходів – впровадженню мобільних дизель-генераторних станцій. «Аналогічну роботу ми виконували під час останньої ремонтної компанії на першому енергоблоці. Наразі наявні всі необхідні матеріали для здійснення цих робіт в рамках ППР на енергоблоці №2», – розповідає О. Копійко.

Варто зауважити, що після трагічних подій на АЕС Фукусіма-1 було прийнято рішення про комплектацію усіх українських енергоблоків додатковими засобами безпеки: мобільними дизель-генераторними станціями та мобільними насосними установками.

Наразі триває дев’ятнадцята доба ППР-2018. Роботи тривають згідно з відповідним графіком.

Автор: Тетяна Новак