Новини
Кримінал

Порвав поліцейський протокол і отримав кримінальну справу

Апеляційний суд Хмельницької області ухвалив новий вирок у кримінальній справі чоловіка, який порвав поліцейський протокол, складений на нього за дрібне хуліганство. Згідно із рішенням колегії суд першої інстанції не дотримався правил призначення покарань за сукупністю вироків. Відтак, до призначеного штрафу додали ще два роки в’язниці за попереднім вироком у справі про крадіжку і звільнили обвинуваченого від покарання за амністією.

Як встановили у суді, 23-річний раніше судимий за крадіжку житель Білогірського району перебував на іспитовому строці. У магазині в Теофіполі, будучи напідпитку, він почав чіплятися до відвідувачів і поводився агресивно. Приїхали поліцейські і склали на чоловіка адміністративний протокол за дрібне хуліганство (ст. 173 Кодексу про адміністративні правопорушення). Під час ознайомлення з документом обвинувачений розірвав на його на дві частини.

Теофіпольський районний суд визнав його винним у злочині, передбаченому ч.1 ст. 357 КК України  (“Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження”). Однак, він припустився юридичної помилки: не приєднав до призначеного за цей злочин штрафу тих 2 роки в’язниці, які чоловік не відбув за попереднім вироком. За скаргою прокурора цю помилку виправив апеляційний суд.

Автор: Тетяна Новак