Новини
Суспільство

Представники ХАЕС зібрали зорепад нагород на творчому конкурсі

Цьогорічні фінальні заходи дитячо-юнацького творчого конкурсу «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє» відбулися 19 – 20 вересня на базі Національного університету «Львівська політехніка».

Переможці І-го відбіркового конкурсу, який проходив в містах-супутниках АЕС України, взяли участь у фінальному етапі конкурсу. Хмельницька АЕС надала до участі 12 робіт  переможців з 150 учасників ХХІV регіонального конкурсу «Атомна енергетика і ми». Творчі роботи шістьох учасників були удостоєні фінальних нагород.

Цього року в учасників від Хмельницької АЕС творчий зорепад нагород. 1-е місце в номінації «Образотворче мистецтво» здобула Дар’я Жогло з роботою «Хмельницька АЕС: даруємо мир, світло і тепло». У номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» витинанка «Під покровом Божої Матері» Каріни Шафоростової удостоєна також першого місця. Підкорили серця журі також творчі анімаційні роботи представників ХАЕС. Всі чотири роботи, надані до участі у конкурсі, були відмічені нагородами. У номінації «Анімація або короткометражне відео» у молодшій віковій категорії (10-13 років) 1-е місце у Дар’ї Березської з роботою «Красуня Земля». Друге місце у цій категорії здобув славутчанин Максим Муляр із анімацією «Мирний атом ХАЕС». У старшій віковій категорії (14-17 років) 1-е місце посіла Марина Поємчук з мультфільмом «ХАЕС в надійних руках», другою стала Анна Гайдук з анімаційною роботою «Хмельницька АЕС: 2017-2018».

Крім урочистої частини – нагородження, Енергоатомом була організована для дітей екскурсійна програма: автобусно-пішохідний тур «Легенди старого Львова», відвідини Аптеки-музею «Під чорним орлом», а також екскурсія до Національного музею імені Андрія Шептицького, які зацікавили та неймовірно вразили творчу молодь.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак