Новини
Події

Іконописні образи й ткані легенди чекають на хмельничан цими днями

Передача знань з давніх-давен шанувалася людством як запорука збереження й подальшого розвитку напрацьованого. Цей процес видимого й невидимого творення поєднує матеріальне й ідеальне, минуле і майбутнє, досконале й недовершене, але в результаті завжди народжує диво. Охочі долучитися до споглядання або створення цього дива  можуть зробити це найближчим часом.

Так, у вівторок, 25 вересня, Хмельницька школа іконопису «Нікош» презентує виставку «Хмельницький – з Богом у серці». З нагоди святкування Дня міста учні й викладачі цього навчального закладу представлять біля 25 робіт, виконаних у традиції візантійсько-українського іконопису.

Під час виставки відвідувачі матимуть змогу ознайомитись з основами іконографії, отримати інформацію про традиції візантійсько-українського живопису та дізнатися про таємниці й особливості створення Божого образу.

Виставка розпочнеться о 17.00 в приміщенні школи за адресою вул. Проскурівська, 60.

А в середу, 26 вересня, хмельничани й гості міста можуть долучитися до створення гобелену на старовинному ткацькому верстаті. З нагоди 587-ої річниці з часу першої писемної згадки про наше місто завідувачка відділення декоративно-прикладного мистецтва ХДШО та ДПМ Надія Борецька  та її вихованці влаштують майстер-клас «Ожила легеда».

Відвідувачам демонструватимуть роботу ткацького верстату ХІХ століття, навчатимуть натягувати основу й створювати різні види ткацьких переплетень.

Майстер-клас із традиційного народного ремесла ткацтва на верстаті розпочнеться о 16-00 в експозиційному залі етнографії Музею історії міста Хмельницького.

Вхід на обидва заходи вільний.

 

 

Автор: Тетяна Правдива