Новини
Події

Історична спадщина Визвольної доби сприятиме національно-патріотичному вихованню молоді

Наприкінці минулого тижня у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл “Пилявецька битва-1648: погляд постфактум”, присвячений 370-й річниці блискучої перемоги українського війська періоду Визвольної війни 1648-1654 р.р. під проводом Богдана Хмельницького на території сучасного Старосинявського району.

Битва під Пилявцями мала велике військове й політичне значення – вона ліквідувала на Волині та частині Поділля владу польських панів і відкривала козацькому  війську шлях на Захід.

Тож очільники області, науковці, громадські діячі й представники козацьких організацій Хмельниччини обговорили значення цієї історичної події для сучасної України, дізналися про результати археологічних досліджень та пошуку пам’яток козацької доби на Хмельниччині,  визначили нові напрямки вивчення спадщини доби Визвольної війни та популяризації цієї тематики серед молоді.

А представники козацьких організацій поділилися досвідом з організації козацької гри “Сокіл (“Джура”)” та звернули увагу присутніх на потребу збільшення фінансування заходів з національно-патріотичного виховання для молоді.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива