Новини
Кримінал

Кам’янецьким виробникам фальсифікату оголосили підозру

Працівники обласних структур ДФС та СБУ у співпраці з прокуратурою Хмельницької області у червні цього року викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.

Слідство встановило, що житель Кам’янця-Подільського у квітні 2017 року створив стійку злочинну группу для отримання стабільних незаконних прибутків. Використовуючи спеціальне обладнання, спільники виготовляли фальсифікат в орендованих нежитлових приміщеннях, які постійно змінювались. Один зі зловмисників працював у цеху, а організатор з двома іншими членами групи закуповували сировину й продавали готову продукцію. Рідину під виглядом горілки та коньяку розливали в тару різної ємності з логотипами написів «Пшенична», «Фінляндія», «Єльцин», «Абсолют» й реалізовували через мережу закладів громадського харчування Кам’янця-Подільського та району.

Під час санкціонованих обшуків у підпільних виробників вилучено обладнання та продукцію на суму близько 1,9 млн. грн.

Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28  ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене організованою групою, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).

На час завершення досудового розслідування вони перебувають під домашнім арештом.

 

Автор: Тетяна Правдива