Новини
Суспільство

Працівнки Хмельницького відділення антимонопольного комітету викрили черговий псевдотендер

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що під час проведення ДП «Перший державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області» процедури відкритих торгів із закупівлі автопідйомника, ПАТ «Проторус»  та ТОВ «Авто Імперія Голд» з міста Херсон попередньо узгодили свої дії.

Про співпрацю суб’єктів господарювання при підготовці тендерних пропозицій засвідчили обмін інформацією протягом серпня-вересня 2017 року та узгоджена поведінка. До того ж обидва товариства подавали свої тендерні пропозиції з одного авторизованого електронного майданчика та завантажували їх з використанням однакової IP-адреси, а до тендерних пропозицій були подані ідентично оформлені додаткові документи.

Протягом 2016 та 2017 років ПАТ «Проторус» та ТОВ «Авто Імперія Голд»  спільно брали участь в чотирьох публічних закупівлях, де майже в усіх тендерах переможцем було визнано  ПАТ «Проторус». В них товариства не здійснювали пониження ціни, за винятком лише однієї тендерної процедури, де були присутні інші учасники.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Проторус»  та ТОВ «Авто Імперія Голд»  з міста Херсон на 98 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів. Протягом 3 років ПАТ «Проторус» та ТОВ «Авто Імперія Голд»  заборонено брати участь у державних закупівлях.

 

Автор: Тетяна Правдива