Новини
Суспільство

Мешканцям Славути нагадали про дедлайн Громадського бюджету

Голосування за проекти громадського бюджету у райцентрі підходить до кінця.  Останній день, коли можна вподобати ту чи іншу пропозицію з покращення міста, – 30 вересня.

Оскільки 29 та 30 вересня припадає на вихідні, це може стати перешкодою для голосування за допомогою скриньок у холі міської ради, куди можна вкинути бюлетень на підтримку того чи іншого проекту. Проте, як зазначається на офіційному сайті Славути, вихідні – не привід засмучуватися і не голосувати. Навпаки, це можливість розвивати місто, не виходячи з дому, та шанс віддати свій голос за допомогою  сучасного способу врядування!

Як видно зі статистики Е-голосування на сайті Славутської міської ради та наповнюваності скриньок у міськраді, славутчани знову віддали перевагу паперовому варіанту. Проте паперове голосування має безліч мінусів. Ось деякі з них:

  • Паперовий варіант – величезне поле для різноманітних фальсифікацій, в тому числі, примусовий вплив на вибір людини (коли голосуючий не має змоги ознайомитися з усіма проектами і вибрати той, який, на його думку, потрібний місту зараз).
  • В паперовому варіанті легше допустити помилку – і бланк вважатиметься недійсним.
  • Паперовий варіант вимагає значних матеріальних затрат на друкування бланків та фізичних зусиль на опитування на вулиці.
  • Паперовий варіант протягом всього етапу голосування не дає можливості бачити, на якому місці в рейтингу стоїть підтриманий вами проект.

Тому мешканців Славути закликають підтримати проекти громадського бюджету через Інтернет за допомогою електронної платформи для голосування –  цей засіб є цілком безпечним,  захищеним та зручним!

Довідка: Всього на голосування винесено 13 проектів. Найдешевший оцінений  у 41 тисячу гривень, найдорожчі – у 160 тисяч. Загальний кошторис Громадського бюджету – 640 тисяч гривень. Всього голосів, відданих за проекти – 243 (враховане лише голосування онлайн).

Найбільше голосів (65) поки що має проект №0017 “Капітальний ремонт огорожі ЗОШ №4”. Його вартість – 80 тисяч гривень.

Друге місце (56 голосів) – у проекту №0008 “Зварювання м’яких живих тканин. Придбання апарату ПАТОНМЕД ЕКВЗ-300 в хірургічне відділення Славутської ЦРЛ”. Бюджет – 160 тисяч гривень.

Третє місце (36 голосів) – у проекту №0010 «Острівець здоров’я. Встановлення спортивних та ігрових споруд для дітей та дорослих». Він коштує також 80 тисяч гривень.

Інші десять проектів набрали менше 30 онлайн-голосів. 

Автор: Тетяна Новак