Новини
Суспільство

Бюджет селища на Хмельниччині поповниться на понад 400 тисяч гривень

Господарський суд Хмельницької області розглянув справу за позовом місцевої прокуратури про стягнення на користь Вовковинецької селищної ради із товариства 408 тисяч гривень заборгованості щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури селища., повідомляє  прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Встановлено, що у 2017 році товариство здійснило реконструкцію зерносушильного комплексу, розташоване у смт Вовковинці, що на Деражнянщині. У зв’язку із проведенням робіт, суб’єктом господарювання, як їх замовником, із органом місцевого самоврядування укладено договір про пайову участь, відповідно до якого товариство зобов’язалось сплатити до бюджету понад 600 тисяч гривень. Із необхідної суми було сплачено лише 200 тисяч, решту на користь селищної ради товариство так і не перерахувало, а претензії з вимогою сплатити кошти не виконало.
Тому стягнення вказаної заборгованості у судовому порядку вимагала прокуратура. Рішенням суду позовні вимоги задоволено та недобросовісного замовника будівництва зобов’язано сплатити суму боргу та штрафні санкції, нараховані у зв’язку із невиконанням зобов’язань.
Відтак, за реагування прокуратури бюджет смт Вовковинці поповниться на понад 400 тис. грн.

Автор: Тетяна Новак