Новини
Кримінал

Голоси в голові змушували подолянина красти речі з металу

Протягом лютого-березня 2018 року з дворів та будинків кількох мешканців Полонного зникали металеві речі – від алюмінієвих виделок до візків. Як встановив суд, їх викрадав 31-річний місцевий житель і здавав за гроші на металобрухт. Як правило, робив це, допоки ніхто не бачив, а одного разу навіть відкрито пішов на обман, попросивши позичити візок, нібито для перевезення дров, хоча насправді повіз його на пункт прийому металобрухту.

Чоловіка обвинуватили у крадіжці, поєднаній з проникненням в житло (ч. 3 ст. 185 КК України), та шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190). У судовому засіданні в Полонському районному суді він визнав, що дійсно вчиняв інкриміновані йому злочини, але через голоси в голові. Судово-медична експертиза підтвердила – чоловік має психічне захворювання, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

«Враховуючи те, що під час вчинення суспільно небезпечного діяння він не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, тобто є неосудним, є підстави для… застосування до нього примусових заходів медичного характеру», – констатує суддя і виносить ухвалу про задоволення клопотання про застосування щодо чоловіка примусових заходів медичного характеру – госпіталізацію до психіатричного закладу з посиленим наглядом. Термін лікування визначатимуть медики.

 

Автор: Тетяна Новак