Новини
Кримінал

На Хмельниччині група реагування поліції затримала трьох крадіїв

Увагу поліцейських привернув старенький автомобіль «ВАЗ 2106», який рухався з величезним вантажем, закріпленим на даху, та відкритим багажником. За кермом транспортного засобу була 39-річна жінка, а у салоні сиділи ще двоє чоловіків 92-го та 93-го років народження. Вони пояснили, що їдуть здавати металобрухт, знайдений на занедбаному господарстві родичів, повідомляє прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.

У працівників поліції підозру викликало те, що купа так званого металобрухту нагадувала змащені свіжим мастилом запчастини до якогось потужного агрегату. Проаналізувавши, які підприємства розташовані неподалік, правоохоронці з‘ясували, що з місцевого цукрового заводу буквально за годину до цього викрали редуктор.  Саме його, розібравши на деталі, і перевозили у зупиненому автомобілі.

За фактом події відкрите провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Наразі проводиться досудове розслідування.

 

Автор: Тетяна Новак