Новини
Суспільство

Професіоналізм спеціалістів Хмельницької АЕС визнано на міжнародному рівні

Майже 30 років Всесвітня асоціація операторів АЕС (ВАО АЕС) дає можливість усім її членам вивчати та застосовувати у своїй практиці досвід інших організацій. Таким чином оператори удосконалюються і підвищують надійність експлуатації своїх АЕС. Фахівці Хмельницької АЕС беруть активну участь у різних заходах Асоціації: партнерських перевірках, місіях технічної підтримки, програмах, семінарах тощо.

Днями на адресу генерального директора Хмельницької АЕС надійшов лист подяки від ВАО АЕС-МЦ, у якому відзначено вагомий внесок експерта від Хмельницької АЕС Арсена Міносяна для роботи місії підтримки на АЕС Куданкулам (Індія).

З 18 по 21 вересня 2018 року начальник зміни блока ХАЕС Арсен Міносян брав участь у місії підтримки щодо роботи операторів та роботи в команді. У ході проведення місії учасники заходу обговорили принципи роботи операторів і команди, усунення помилок операторів, контроль блочного щита управління (БЩУ) під час перемикань, структуру атомних станцій і роль кожного підрозділу в ній з блоками типу ВВЕР. Експерти поділились досвідом, як спостерігати за станом АЕС та відстежувати заходи, що виконуються на АЕС. Місія стосувалась і впливу відхилень на прийняття консервативних рішень. Піднімались питання ефективної роботи в команді, важливості розуміння операторами БЩУ теорії роботи АЕС і проекту АЕС. Крім того, учасники місії поспілкувались щодо контролю різних завдань на БЩУ і при обходах обладнання, усунення помилок в роботі, а також ефективності проведення перемикання.

«Успішне проведення місії значною мірою обумовлене участю Міносяна А. А.» – зазначено у листі. На заключній нараді з керівництвом АЕС Куданкулам експерти представили конкретні пропозиції щодо поліпшення в галузі принципів роботи операторів та роботи в команді.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак