Новини
Події

День міста у Хмельницькому: куди піти, що побачити

Протягом двох днів, у суботу та неділю, 29 та 30 вересня, місто святкуватиме свій 587-й день народження. В усіх мікрорайонах Хмельницького проходитимуть святкові заходи. Але головне дійство відбудеться, традиційно, у центральній частині обласного центру. Нагадаємо, в зв’язку з відзначенням Дня міста у центрі буде перекрито та частково обмежено рух транспорту на чотирьох вулицях.  Також у суботу та неділю у міських тролейбусах не буде кондукторів – два дні хмельничани та гості міста їздитимуть громадським електротранспортом безкоштовно.

Святкова програма на День міста

29 вересня, субота

09.00 – Спільна міжконфесійна молитва за всіх, хто віддав життя за майбутнє України, за місто Хмельницький, за хмельничан (пам’ятник «Ангел Скорботи»)

10.30 – Відкритий чемпіонат міста з велосипедного спорту (майдан Незалежності)

11.30 – Віртуальна екскурсія містом. Погашення штемпеля з нагоди Дня міста (вул. Проскурівська, 30)

12.00 – Виставки: робототехніки «Футурошок»; презентація проектів майбутнього «Кроки в майбутнє міста»; фотозони «Фотосесія мрій» (вул. Проскурівська)

12.00 – Інсталяція з проекту народного художника України Віктора Сидоренка «Depersonalization» (майдан біля ТЦ «Дитячий світ»)

12.00 – Виставка-презентація творчих робіт закладів освіти «Наші таланти тобі, Хмельницький!» (сквер імені Т.Шевченка)

12.00 – Святкове вітання Хмельницького міського голови О. Симчишина (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

13.00 – Проект «Етноеволюція», балет «Життя» (м.Львів) (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

14.00 – Презентація іміджевого відео за підсумками конкурсу «Promisto». Церемонія нагородження переможців (велика сцена біля кінотеатру імені Т. Шевченка)

15.00 – Концертна програма «Музика рідного міста» (майдан біля ТЦ «Дитячий світ»)

16.00 – Оpen air арт-шоу «Десять метрів наших можливостей» (вул. Проскурівська)

16.00 – Святкова молодіжна програма «Я люблю тебе, Хмельницький!» (парк імені І.Франка)

17.00 – Шоу роботів-велетнів (вул.Проскурівська, 30)

19.00 – Вистава «Смотритель ночі» (КУТівські історії) (моно театр «Кут»)

19.00 – Молодіжна дискотека (парк імені І.Франка)

20.00 – Концерт «Зірки українського мейнстріму»: «5 Vymir», «Patsyki z Franeka», «The Hardkiss» (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

 

30 вересня, неділя

06.00 – Чемпіонат міста зі спортивного рибальства (Молодіжний парк, біля кафе «Малібу»)

12.00 – Концертна програма поета – пісняра М. Флінти (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

12.00 – Книжкові виставки та ярмарок (сквер імені Т.Г.Шевченка)

13.00 – Концертна програма творчих колективів та вихованців закладів освіти «З Днем народження, мій Хмельницький!» (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

15.00 – Презентація альманаху «Слово єднає!» (сквер імені Т.Г.Шевченка)

15.00 – Концерт юних талантів Хмельницького «Творимо майбутнє» (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

15.00 – «Богатирські ігри» (майдан Незалежності України)

16.00 – Футбольний турнір: збірна команда мерів міст України, ветеранів міст Хмельницького та Красилова – збірна команда Хмельницької міської ради (ДЮСШ №1, вул.Спортивна, 17)

17.00 – Концерт симфонічного оркестру обласної філармонії «Класика вічна» (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

18.00 – Концерт «Перемагай! Живи і твори!»: творча сотня «Рух до перемоги», мистецька сотня «Гайдамаки», муніципальний естрадно-духовий оркестр (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка)

19.00 – Показ кінофільму (мистецький дворик, вул. Проскурівська, 17)

20.00 – Космічна вечірка: кавер-гурт «Flash», DJ Shnaps та Robot”s Dragon Led (велика сцена біля кінотеатру імені Т.Шевченка).

 

Крім того, у неділю в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Старицького з нагоди Дня міста відбудеться дві події: презентація фотовиставки автентичного святкового жіночого вбрання проекту “Нація” та прем’єра вистави “Собака на сіні” .

Перші фотосесії “Нації” відбулись у Києві ще в березні минулого року. Їх учасниками стали не професійні моделі, а актриси українських театрів і кіно. На думку автора проекту “Нація” Ксенії Малюкової, саме вони можуть передати не лише картинку історії, а й переживання реальних людей, для яких цей одяг і прикраси були звичними. Для фотовиставки з вбранням новоушицького строю обрали актрис трьох поколінь.

Вхід на виставку вільний, крім того, кожен відвідувач зможе не лише побачити роботу візажистів, модельєрів, перукарів і дизайнерів, які готуватимуть актрис до фотосесії, а й взяти у ній участь. Початок презентації – о 16.00.

А о 19.00 в обласному музично-драматичному театрі прем’єрною виставою “Собака на сіні” стартує 88-й театральний сезон.

Ця комедія про кохання і соціальну нерівність була написана в ХVII столітті великим іспанцем Лопе де Вега. За сюжетом аристократка Діана закохується у свого секретаря Теодоро, і щоб зв’язати з ним свою долю, змушена скласти йому нову біографію. Боротьба амбіцій, ревнощі з одного боку, з іншого – пристрасне бажання шанувальників Діани прибрати Теодоро зі свого шляху, приведуть до несподіваного фіналу.

Режисер-постановник – заслужена артистка України Людмила Колосович. У головних ролях: Діана, графиня де Бельфор – Сніжана Туткевич-Самойлова; Теодоро, її секретар – Олександр Віт; Трістан, лакей Теодоро – Анатолій Остапенко; Марчелла, покоївка Діани – Катерина Бортнічук.

Квитки можна придбати у касі театру. Вартість квитка на прем’єрні вечірні вистави – від 60 до 150 грн., на вечірні вистави – від 60 до 100 грн.

Автор: Тетяна Новак