Новини
Кримінал

Бюджет хмельницького підприємства “схуд” на мільйон гривень

Обласне слідче управління фіскальної служби й галузевий відділ обласної  прокуратури провели досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання.

Як з’ясувалось, упродовж 2014-2017 років головний бухгалтер підприємства, яке надає послуги населенню, під час виплати заробітної плати працівникам не сплачував до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Однак у поданій до фіскальної служби звітності сума сплаченого податку відображалась. Це призвело до ухилення від сплати податку з доходів фізичних осіб у значних розмірах.

Завдяки вжитим заходам під час досудового розслідування підприємство сплатило понад 1 млн. грн. податків та штрафних санкцій.

Наразі розслідування кримінального провадження за вказаним фактом завершено, прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків зборів (обов’язкових платежів).

Довідково:

санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Тетяна Правдива