Новини
Події

Кардіологи Хмельниччини – учасники наукового форуму

Наприкінці вересня у Києві відбувся ХІХ Національний конгрес кардіологів України, організований Національною академією наук, Національною академією медичних наук, Міністерством охорони здоров’я, Всеукраїнською асоціацією кардіологів України та ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. акад. М. Д. Стражеска» НАМН України». Хмельниччину представляла делегація лікарів, очолювана головним терапевтом Департаменту охорони здоров’я ОДА Аліною Костенко.

Основна увага учасників конгресу була приділена питанням формування персоніфікованого підходу до лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями на основі доказової медицини та поза її межами, питанням профілактичної кардіології та спадкоємності в роботі кардіологів і кардіохірургів та реформуванню в галузі кардіології.

У рамках Конгресу відбулися Спільні засідання аритмологів країн Східної та Центральної Європи, Європейського товариства з атеросклерозу, Українського товариства з атеросклерозу та Польської ліпідної асоціації, Спільна сесія Всеукраїнської асоціації кардіологів України та Судинного дослідницького інституту легень (Великобританія).

Під час лекцій провідних вчених-кардіологів з Німеччини, Іспанії, Великобританії, Словаччини, Польщі, Білорусі та Литви учасники конгресу мали змогу ознайомитись із  новітніми досягненнями медицини.

У секції «Школа практикуючого лікаря» та «Клінічні аспекти невідкладних станів в кардіології» фахівці аналізували складні клінічні випадки. А лікарі загальної практики-сімейної медицини прослухали курси лекцій «Кардіологія для сімейних лікарів» та «Базисні основи аритмології». Крім того, відбувся конкурс наукових робіт молодих вчених та Генеральна асамблея Всеукраїнської асоціації кардіологів України.

Для лікарів нашої області цей форум став чудовою нагодою для наукового спілкування, професійного зростання і плідної роботи в майбутньому.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива