Новини
Події

На Хмельницькій АЕС працює міжнародна місія

З першого жовтня на Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія підтримки Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують АЕС. Тема візиту – «Протиаварійна готовність. Управління запроектними аваріями, експлуатація альтернативної мобільної техніки». До складу місії увійшли експерти з Болгарії, Чехії, Угорщини та України.

За словами керівника делегації, Радника ВАО АЕС-МЦ Андрія Підопригори, місія складається з асист-візиту й технічної підтримки. «У рамках асист-візиту ми будемо спостерігати, брати інтерв’ю, працювати з документацією», – зазначає керівник місії. Під час другої половини візиту експерти презентуватимуть свої напрацювання щодо протиаварійної готовності.

Генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко ознайомив учасників місії з основними показниками роботи станції й  виявив бажання до співпраці та набуття кращого світового досвіду.

Згідно з програмою перебування, місія технічної підтримки ВАО АЕС триватиме на ХАЕС з першого по п’яте жовтня. По завершенні візиту експерти нададуть звіт, пропозиції та рекомендації щодо покращення протиаварійної роботи на станції.

Довідково:

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.

Автор: Тетяна Правдива