Новини
Події

Жителі Хмельниччини зможуть долучитися до розшуку зниклих дітей

У ГУНП у Хмельницькій області відбулась презентація соціальної ініціативи Національної поліції України та одного з українських операторів мобільного зв‘язку «Пошук дітей».

За словами куратора підрозділів превентивної діяльності, заступника начальника ГУНП Валентина Білянського,  з початку 2018 року ювенальні поліцейські Хмельниччини спільно з працівниками інших служб та підрозділів розшукали й повернули додому 92 дитини. 85% з них знайшли упродовж першої доби після зникнення.

«Переважна більшість дітей самовільно залишала місце проживання після конфлікту з батьками або через відсутність належного нагляду з боку дорослих», – зазначив Валентин Білянський.

Керівник ювенальної превенції Сергій Цимбалюк зазначив, що до розшуку дітей залучається максимальна кількість поліцейських, адже всі розуміють, що це надзвичайна подія.

«Всі розуміють, що найефективнішими є перші години пошукових заходів, і проект «Пошук дитини» створений спеціально для того, аби в найкоротший термін зібрати максимально повну інформацію», – підкреслив Сергій Цимбалюк

Менеджер по зв‘язках із громадськістю компанії з надання послуг мобільного зв‘язку Володимир Буга роз’яснив, що сервіс працюватиме на базі СМС-повідомлень.  Завдяки  технічним можливостям мобільної мережі оперативні сповіщення громадян про зниклих дітей міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку поліції з детальнішою інформацією та фото. Повідомлення отримають абоненти, які перебували в радіусі від одного до трьох кілометрів від місця зникнення дитини. У випадку, якщо абоненти бачили дитину або володіють якоюсь інформацією про її місцеперебування, вони одразу можуть зателефонувати на оперативну лінію 102.

Поліцейські сподіваються, що така співпраця з оператором мобільного зв‘язку дозволить більш активно залучати громадян до розшуку зниклих дітей.

Автор: Тетяна Правдива