Новини
Події

Благодійний фонд Романа Мацоли організував тренінг для славутських лікарів

Хто такий сімейний лікар? Як підвищити рівень медоглядів? Чому важливо працювати у команді? Ці питання з лікарями Комунального підприємства «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги» обговорювали експерти з сімейної медицини Міністерства охорони здоров`я України Вадим Вус, Олександр Марців, Ольга Волощук та Любов Білецька.

Зустріч відбулася 27 вересня у Славуті на запрошення Благодійного фонду «Інститут солідарності громад Романа Мацоли». Окрім жвавої дискусії та лекції на тему «Ефективне ведення пацієнтів на первинній ланці», експерти поділилися з лікарями й практичним досвідом. Зокрема, під час майстер-класів лікарі оволоділи практичними навичками з отоскопії, кардіографії, лабораторних аналізів, офтальмоскопії, скринінгу тощо.

Однієї з основних цілей тренінгу стало навчання лікарів роботі з медичним та комп`ютерним обладнанням, яке минулого року було закуплене для Славутського центру ПМСД завдяки сприянню народного депутата України Романа Мацоли.

«Такі тренінги відкривають для нас нові можливості та знання. На практичній частині я обрала для себе потоки з отоскопії та офтальмоскопії, з чим часто звертаються пацієнти. Також хочеться особливо подякувати тренерам за додаткові теми з лікування болю в спині та голові, які дуже допоможуть в повсякденній роботі. Якнайбільше б таких тренінгів, адже хороші лікарі – це здорові пацієнти» – наголосила Юлія Цимбалюк, лікар загальної практики сімейної медицини Ганнопільської ОТГ.

Олександр Андрощук

Автор: Тетяна Правдива