Новини
Події

Доповідь інженера ХАЕС визнана кращою на Українській конференції з фізичного захисту

З 24 по 28 вересня в Енергодарі відбулась XV Українська конференція з фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів.  Участь у заході взяли й представники Хмельницької АЕС.

Організатором конференцій, що проводяться в Україні з 2003 року, є  Навчальний центр з фізичного захисту, обліку та контролю ядерного матеріалу імені Джорджа Кузмича ІЯД НАН України.

Цьогоріч тематика форуму стосувалась заходів із забезпечення благонадійності персоналу ядерних установок та радіаційно-небезпечних об’єктів, проблем транспортування ядерних та інших радіоактивних матеріалів, фізичного захисту джерел іонізуючого випромінювання, питань кадрового забезпечення, стану культури захищеності на об’єктах тощо. Атомники обговорили також актуальні питання із забезпечення готовності персоналу та особового складу підрозділів з охорони щодо дій в умовах надзвичайних і кризових ситуацій, заходи з протидії кіберзагрозам на ядерних установках та інших радіаційно-небезпечних об’єктах, а також роль правоохоронних органів у виявленні, запобіганні та попередженні актів ядерного тероризму.

Хмельницьку АЕС представили інженер з експлуатації СФЗ Павло Фальковський та інженер-радіофізик ВЯБ Юлія Солоненко. За рішенням оргкомітету, доповідь Павла Фальковського, присвячена проблемам фізичного захисту джерел іонізуючого випромінювання, була удостоєна першого місця.

Крім представників Енергоатома в конференції взяли участь фахівці низки міністерств, відомств та підприємств України, діяльність яких пов’язана з фізичним захистом, обліком та контролем ядерних матеріалів, а також представники міжнародних організацій та установ.

 

Автор: Тетяна Правдива