Новини
Події

Дунаївчани святкували День своєї громади

615 років місту Дунаївці та лише 3 – Дунаєвецькій  міській об’єднаній територіальній громаді.  Святкове дійство тривало 29 та 30 вересня. Для початку  «Подільська підкова» зібрала мешканців на святкування третьої річниці громади у Дем’янковецькій долині.  Тут були веселощі, показові кінні виступи, місцеві творчі колективи та зіркові гості, а ще розваги, частування та багато сюрпризів.

«Три роки тому ми усі ризикнули та об’єднались в єдине ціле, а це більше 40 000 мешканців. І ми щодня разом намагаємось досягнути кращого, аби наша громада була комфортною для кожного мешканця. Я безмежно вдячна кожному за неоціненний вклад в організацію не лише свята, а й в щоденний розвиток. Вдячна за ініціативи та їх впровадження. Зміни відбуваються щоденно, адже ми розуміємо що лише спільними зусиллями ми досягнемо бажаного результату»,  – відзначила голова Дунаєвецької міської ОТГ Евеліна Заяць.

Неабияк підготувались представники старостатів – кожен намагався продемонструвати гостинність та щедрість врожаю їхнього населеного пункту, розважити гостей та прикрасити свято незабутніми емоціями. Тут і яблунева, гарбузова, макова та м’ясна хати, цікаві українські експонати та костюми, пісні та танці – все для того, щоб розважити мешканців громади та гостей. У 2015 році саме дунаївчани першими в області ризикнули та підтримали адміністративно-територіальну реформу, об’єднались та почали працювати. Сьогодні вони визнані кращими в Україні та обертів не збавляють.

«Мені як представнику Президента України  надзвичайно приємно сьогодні вітати зі святом не лише найбільшу, а й найкращу об’єднану територіальну громаду. Ви першими вирішили випробувати на собі найбільшу реформу – адміністративно-територіальну. І вже сьогодні ви, як ніхто інший,  побачили її результат: позитивний –  той, що спрямований на благо людей. Насправді, хочу побажати вашій громаді розвитку, ще більших досягнень. Ви в жодному разі не маєте збавляти обертів, однією дружньою командою докладати максимум зусиль, аби розвиватися та не залишати позиції лідера. Я переконаний, що у вас це неодмінно вийде, адже вже сьогодні з вас беруть приклад інші об’єднані громади, а це справді показник. Тому у ваше свято бажаю вам та вашим родинам миру, затишку та добра. Переконаний, що ми усі разом зуміємо покращити рівень життя кожного мешканця вашої громади, всієї Хмельницької області та України», – відзначив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий.

 Насправді Дунаєвецька міська ОТГ стала зразковою, сюди приїздять набратись досвіду представники інших громад, місцеве ж керівництво постійно навчається, відвідуючи форуми та з’їзди різних рівнів. На стоять осторонь розвитку громади і мешканці – завжди готові не лише пропонувати, а й впроваджувати ініціативи влади, адже знають, що спільними зусиллями результат буде значно кращим.  Незмінно підтримує Дунаєвецький район і народний депутат Олександр Герега.  Разом з командою організації «За конкретні справи» вдалось змінити чимало: освітні заклади, медичні, спортивні зали. Працюють разом з органами місцевого самоврядування і сьогодні. Відтак у свято подарунком для місцевих став приїзд українського артиста Олександра Кварти.

Не менш насиченим став і другий день святкування. Цього разу головне дійство розгорнулось у центрі міста Дунаївці. Традиційно разом з мешканцями голова Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади взяла участь у велопробізі, підтримала ініціативу і керівник фракції політичної партії «За конкретні справи» у Хмельницькій обласній раді Уляна Ткаченко:

«Насправді надзвичайно приємно бачити зміни громади. Дунаєвчани разом з представниками місцевого самоврядування вже третій рік демонструють єдність, завжди намагаються здивувати гостей і це не лише в свято. Наша команда організації «За конкретні справи» разом з нашим лідером, народним депутатом Олександром Володимировичем Герегою, за ці три роки стали свідками кардинального перетворення на краще. Тому нам вдвічі приємніше працювати разом з дієвими людьми, тими, хто власним прикладом змінює свій населений пункт. Ми від усієї душі бажаємо вам стати справді європейським містечком, а ви за ці три роки продемонстрували справді велике бажання та можливості для цього. Ви і надалі можете розраховувати на підтримку нашої команди, адже спільними зусиллями ми зуміємо досягнути потрібних змін»

Знайти заняття до душі тут міг кожен, адже цими днями у Дунаївцях проходив і турнір з більярду, творчий конкурс «Битва талантів» за приз міського голови у 5000 гривень, безліч розваг та забав чекало на дітей та дорослих. Святковий настрій підкреслювали і вітання, і плани тих, хто щоденно працює на благо розвитку громади та Хмельниччини в цілому.  Ще одним сюрпризом для дунаївчан від народного депутата України Олександра Гереги та команди громадської організації «За конкретні справи» став виступ зіркового гостя Арсена Мірзояна.

Юлія Кучер

 

Автор: Адміністратор сайту