Новини
Суспільство

Вдова загиблого АТОвця позивається проти РФ на 180 тисяч євро

До Хмельницького міськрайонного суду  звернулась вдова військовослужбовця. У своїх інтересах та в інтересах двох малолітніх дітей вона позивається до Російської Федерації про стягнення моральної шкоди в розмірі 180 000 євро.

Позивачка повідомила, що  в червні 2015 року під час здійснення розвідки місцевості поблизу с. Опине Ясинуватського району Донецької області її чоловік натрапив на мінне поле й підірвався. Від травм, не сумісних із життям, він помер.

У позовній заяві жінка вказує, що факт  військової агресії Російської Федерації проти України загальновідомий. Хмельничанка зазначає, що через загибель чоловіка втратила сенс життя та віру в майбутнє, тому саме з цієї країни  слід стягнути моральну шкоду, завдану загибеллю чоловіка та батька, адже РФ повинна нести відповідальність за військові дії, в результаті яких гинуть українці.

Визначаючи розмір спричиненої їй моральної шкоди, позивачка керувалась практикою  Європейського суду з прав людини, зокрема рішень: «Хачукаевы против Росии»,  «Сагаева и другие против Росии»,  «Исламова против Росии».

Яким буде рішення суду наразі поки невідомо.

Автор: Тетяна Правдива