Новини
Суспільство

Як працює Громадський бюджет у Славуті

У Славуті триває реалізація проектів, які стали кращими під час голосування містян. Нещодавно у рамках Громадського бюджету було встановлено та відкрито спортивний та ігровий дитячий майданчики на території ДНЗ №6 «Золота рибка» і ДНЗ №7 «Дюймовочка».

А в пʼятницю, 28 вересня, втілено у життя перший етап ще одного проекту Бюджету участі – «Придбання малька риб для подальшої очистки від водоростей  та намулу, покращення екологічного стану і кисневого балансу річки Утка» славутчанина Руслана Козловського.

Короткий опис проекту: водойми річки  зариблюється мальком риби білий амур, короп, товстолоб.  Білий амур чистить водойму від водоростей, короп переробляє намул, товстолоб фільтрує воду.

Аби на власні очі подивитися, як запускали у воду 400 кг коропа, на березі річки Утка зібралося чимало любителів рибалки та пересічних славутчан, повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Загалом проект передбачає, що Утку зариблять 400 кілограмами коропа, 400 кг білого амура та 200 кг товстолоба. Як запевняє автор проекту, це дозволить значно покращити екологічний стан та кисневий баланс водойми, призведе до збільшення рибних запасів річки та гармонійної взаємодії суспільства і природи. Автор проекту не зупиняється на досягнутому і пропонує продовжити роботу по очистці водойми річки Утка  від водоростей і намулу. На цьогорічний конкурс проектів Громадського бюджету він знову подав проект по зарибленню річки Утка мальком коропа, товстолоба, та білого амура.

 

Автор: Тетяна Новак