Новини
Кримінал

За несплату аліментів – 100 годин громадських робіт

А також – добровільне відшкодування заборгованих коштів. 

«Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 164 ч. 1 КК України, та призначити йому покарання у виді 100 годин громадських робіт», – такий вирок виніс Ізяславський районний суд жителю Білогірщини, обвинуваченому в злісному ухиленні від сплати аліментів на утримання трьох малолітніх дітей. Про таке покарання колишнє подружжя домовилося, підписавши угоду про примирення, яку затвердив суд.

Крім того, в угоді йдеться про добровільне відшкодування заборгованої суми аліментів. На 1 липня 2018 року вона перевищила 34 тис. грн.

Згідно з вироком, аліменти в розмірі 50 відсотків заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно на кожну дитину, стягнув з 27-річного батька Білогірський районний суд наприкінці 2015 року, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

Починаючи з 1 травня 2017 року і до 1 липня 2018-го, чоловік злісно ухилявся від сплати встановлених рішенням суду грошей. В цей період він отримував дохід від здачі в оренду земельного паю та три місяці офіційно працював, утім, роботодавця про необхідність відрахування із зарплати аліментів не попередив, як і державного виконавця.

 

Автор: Тетяна Новак