Новини
Події

На Хмельницькій атомній станції завершила роботу місія підтримки ВАО АЕС – МЦ

До складу учасників місії, яка працювала на ХАЕС від 1 до 5 жовтня,  увійшли експерти з Болгарії, Чехії, Угорщини та України. Вони відслідковували на ХАЕС рівень протиаварійної готовності. 

Протягом тижня представники місії знайомилися з організацією експлуатації і технічного обслуговування альтернативної мобільної техніки на випадок позаштатних ситуацій, відповідною документацією, побували безпосередньо на місцях зберігання мобільних дизельгенераторів та насосних установок. Експертів цікавили також питання навчання і підтримки кваліфікації персоналу, який задіяний в експлуатації та технічному обслуговуванні мобільної техніки, а також проведення тренувань з використанням відповідного устаткування.

Робота місії складалася із двох частин. Під час першої експерти спостерігали, брали інтерв’ю, працювали з документацією. В рамках другої половини візиту представники місії ВАО АЕС презентували  кращий світовий досвід з питання аварійної готовності.

Підсумовуючи результати роботи місії, керівник делегації, Радник ВАО АЕС – МЦ Андрій Підопригора акцентував увагу на питаннях, які потребують покращення та допоможуть у подальшому вдосконалити рівень протиаварійної готовності на Хмельницькій АЕС.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко зазначив, що саме зараз ХАЕС перебуває на етапі впровадження в експлуатацію альтернативної мобільної техніки та наголосив на важливості проведення цієї місії.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак