Новини
Події

Хмельницька обласна наукова бібліотека влаштувала користувачам веб-квест

У рамках Тижня кодування ЄС у Хмельницькій ОУНБ відбувся он-лайновий «Code start у бібліотеці» (стартовий день кодування ).

Його метою було зацікавити програмуванням молодих людей,  які не мають технологічних знань, але хочуть бути творцями та реалізаторами власних ідей. Учасниками заходу стали користувачі бібліотек ОТГ Волочиська, Нетішина, Городка, учнівська молодь Кам’янця-Подільського, користувачі Віньковецької ЦРБ та обласної бібліотеки.

Під час веб-квесту його учасники ознайомилися з ІТ-спеціальностями геймдизайнера, дизайнера інтерфейсів,  SMM-фахівця,  технічного редактор, програміста і створили спільну платформу для спілкування та обміну досягненнями на Фейсбук.

Користувачі бібліотек переглянули й обговорили відеофільм про основи програмування й ознайомилися з безкоштовними програмами аудіо-, фото- та графічного редагування й додатком для створення власних роликів і слайдшоу з відео та фото. На різних локаціях учасники стартового дня кодування створювали відеоролики, які одразу  публікували  на сторінці в Фейсбук.

Захід проведений у партнерстві з обласним відділенням ВГО «Українська Бібліотечна  Асоціація» за підтримки німецької благодійної організація Haus des Stiftens gGmbH та Ресурсного центру розвитку громадських організацій «Гурт» як партнера мережі TechSoup Europe в Україні в рамках міні-гранту на  проведення «Code start у бібліотеці» (стартового дня кодування).

Автор: Тетяна Правдива