Новини
Культура

Вирушаючи до театру, не забудьте змінне взуття

Якщо ви вважаєте ознакою справжнього театрала бінокль чи віяло, ваші погляди безнадійно застаріли. Тепер справжні театрали беруть із собою на вистави… шкарпетки або змінне взуття. У півтора-три роки це доречніше, ніж віяло – адже в «Baby-театрі» так взута й публіка, і актори.

У Хмельницькому обласному академічному ляльковому театрі «Дивень» до приходу наймолодших глядачів готувалися упродовж двох місяців. Для цього облаштовували спеціальну м’яку  глядацьку залу,  підготували акторів і поставили виставу з промовистою назвою «Бебі – бум, бум! Знайомство».

«Бебі-театр» розрахований на 15 малюків віком від півтора до трьох  років. Він готує дітей до сприйняття театру через властиві йому засоби виразності, гру й перебування в колективі. Спочатку дія відбувається на екрані, а потім на сцені. Особливістю вистав є  взаємодія акторів з глядачами, завдяки якій діти  розвивають моторику рук  і вчаться пізнавати світ.

За словами директорки «Дивня» Али Пундік, саме таких дитячих театрів в Україні поки немає. У Рівному  це бебі-рум, а в Києві вистави розраховані на значну кількість дітей і відбуваються на малій сцені. «Ми пішли шляхом індивідуальної  роботи з кожною дитиною. Для нас це важливіше»,  – наголосила пані Пундік.

«Бебі-театр» чекає на своїх прихильників по суботах та середах о 10.30.

Із собою просять приносити змінне взуття.

Автор: Тетяна Правдива