Новини
Кримінал

На Хмельниччині засуджено інспектора-наркокур’єра

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління ГУНП спільно із співробітниками Управління СБУ в області у червні цього року викрито інспектора виправної колонії, який доставляв до установи, в якій працював, наркотичні засоби.

Встановлено, що працівник Райківецької виправної колонії на прохання одного із засуджених погодився збути для нього наркотичний засіб.

Зловмисник незаконно придбав у місті Хмельницькому метадон, обіг якого обмежено, та перевіз його в с. Райківці Хмельницького району аби передати засудженому.  Під час спроби пронести наркотичні засоби на територію колонії інспектора було затримано.

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку. Окрім цього, колишнього співробітника виправної колонії звільнено із займаної посади ще під час слідства і позбавлено спеціального звання.

Автор: Тетяна Правдива