Новини
Кримінал

Убив бабусю й підпалив дім. На Хмельниччині затримали неповнолітнього грабіжника

Вночі 4 жовтня до Шепетівського відділу поліції надійшло повідомлення про пожежу в приватному будинку по вулиці Миру в селі Судилків.

На місці події правоохоронці виявили тіло 76-річної власниці будинку з ознаками насильницької смерті. Судмедексперт діагностував відкриту черепно-мозкову травму, численні садна, забої обличчя та інші тілесні ушкодження. Також з’ясувалося, що зник згорток із заощадженнями жінки. За допомогою службової собаки правоохоронці знайшли пакет зі знаряддям вбивства – камінь із слідами крові.

За фактом умисного вбивства поліція Хмельницької області одразу відкрила кримінальне провадження і вже за кілька днів встановила й затримала підозрюваного. Ним виявився 17-річний мешканець Шепетівки, двоюрідний онук потерпілої.

Після скоєння злочину молодик розважався в Шепетівці. Він почувався в безпеці, бо підмовив знайому гарантувати йому алібі й переконував поліцейських, що не покидав райцентру.

Проте камери спостереження на в’їзді в село Судилків зафіксували ввечері третього жовтня приїзд зловмисника. Також під час обшуку в його квартирі правоохоронці вилучили закривавлений одяг і взуття, в якому хлопець зафіксований на відео.

Неповнолітнього затримали. Йому вже оголосили про підозру за трьома статтями: ч. 2 п. 6 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати довічне позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

 

Автор: Тетяна Правдива