Новини
Інфраструктура

На Шепетівщині встановлять ваговий майданчик, щоб врятувати дорогу

Днями на Шепетівщину завітав начальник Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба та заступника директора з питань ремонту, експлуатації та утримання штучних споруд місцевих доріг О. Дьома. Причиною візиту стали скарги селян на рух перевантажених вантажівок нещодавно відремонтованою дорогою, повідомляє сайт Шепетівки.

Ми жителі села Городище звертаємося до Вас з проханням захистити законні права та інтереси жителів громади.

В зв’язку з тим, що підприємства Корпорації Сварог Вест Груп вулицями нашого села вивозять цукровий буряк. Великі вантажівки завантажені ідуть біля наших будинків, на вулицю нашим дітям небезпечно виходити, масовий та швидкий рух вантажівок не дає можливість нам безпечно рухатися по селі.

Цілодобово в наших домівках і в день і в ночі ми чуємо шум від вантажних машин, ділі, пенсіонери та усі жителі села не можуть спокійно відпочити та жити в нашому селі. Наші будинки руйнуються та є вже тріщини на стінах від вібрації яка виникає під час руху вантажних машин, які везуть буряки.

Машини з буряком оглядово видно, що їдуть перевантажені, на нашу думку вантажівки везуть вантаж вище допустимої Законом України норми, в нашому населеному пункті проведено ремонт по всій довжині дороги (зроблено асфальтне покриття).

Ми будемо проводити мирні акції протесту згідно Конституції України сг. 39 на вулицях нашого села та відстоювати наші права.

Чиновники насамперед відвідали та проконтролювали роботу вагового комплексу на перехресті доріг Н-25 з Н-02 в районі поста поліції № 3 «Гриців». Восени виникає гостра необхідність запровадити цілодобовий режим роботи, адже вантажівки, що здійснюють перевезення цукрового буряку, зачасту їздять у позаробочий час, оминаючи облаштований майданчик вагового контролю. Порушуючи норми допустимих навантажень, транспорт псує новозбудовані шляхи та руйнує сільські дороги.

Аби убезпечити та зберегти автомобільні дороги, було вирішено внести у найближчу перспективу встановлення ще одного вагового майданчика на виїзді з села Городище. Вирішили також, що є необхідність встановлення дорожніх знаків, які тут відсутні , а також облаштування тротуарів, аби не наражати на небезпеку пішоходів.

Також цією дорогою здійснюються регулярні пасажирські перевезення, у тому числі перевезення школярів, які здійснює шкільний автобус. У керівника Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області виникли зауваження щодо належної організації роботи медичного працівника, який щоденно здійснює медичний огляд водія, роботи механіка, який перевіряє транспортний засіб та гаражного зберігання даного автобуса.

 

Автор: Тетяна Новак